13-03-2015 09:44 | Door: Willemien Groot

Albert Heijn gaat minder groenten en fruit verpakken in plastic. Dat is beter voor het milieu en beperkt het risico op voedselverspilling.

De keten wil minder plastic verbruiken als maatregel tegen de plastic soep. Bij Albert Heijn verliezen winterpeen, koolraap, spitskool en snijbonen als eerste hun plastic verpakking. Losse producten als snijbonen neemt de klant nog mee in een dun wegwerptasje. Daarvoor zoekt de keten een vervanging, bijvoorbeeld papier.

 

Voedselverspilling

 

Als de klant zelf kan bepalen hoeveel hij nodig heeft, vermindert dat ook de kans op voedselverspilling. Nederlanders geven 12 tot 15 procent van hun inkomen uit aan voedingsmiddelen. Consumenten gooien ook 50 kilo voedsel per persoon per jaar weg.

De supermarktketen kondigde verder aan dat voor bepaalde soorten groenten en fruit per seizoen wordt besloten of er plastic omheen komt. Dat hangt onder meer af van de herkomst van de producten. Voor producten uit eigen land is plastic niet nodig. Voor exportproducten wel, vooral als bescherming en voor een langere houdbaarheid.

Bron: Albert Heijn, de Volkskrant, Telegraaf | Foto: Captain Orange, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)