Losse groenten bij AH tegen voedselverspilling

Albert Heijn groenten

13-03-2015 09:44 | Door: Willemien Groot

Albert Heijn gaat minder groenten en fruit verpakken in plastic. Dat is beter voor het milieu en beperkt het risico op voedselverspilling.

De keten wil minder plastic verbruiken als maatregel tegen de plastic soep. Bij Albert Heijn verliezen winterpeen, koolraap, spitskool en snijbonen als eerste hun plastic verpakking. Losse producten als snijbonen neemt de klant nog mee in een dun wegwerptasje. Daarvoor zoekt de keten een vervanging, bijvoorbeeld papier.

 

Voedselverspilling

 

Als de klant zelf kan bepalen hoeveel hij nodig heeft, vermindert dat ook de kans op voedselverspilling. Nederlanders geven 12 tot 15 procent van hun inkomen uit aan voedingsmiddelen. Consumenten gooien ook 50 kilo voedsel per persoon per jaar weg.

De supermarktketen kondigde verder aan dat voor bepaalde soorten groenten en fruit per seizoen wordt besloten of er plastic omheen komt. Dat hangt onder meer af van de herkomst van de producten. Voor producten uit eigen land is plastic niet nodig. Voor exportproducten wel, vooral als bescherming en voor een langere houdbaarheid.

Bron: Albert Heijn, de Volkskrant, Telegraaf | Foto: Captain Orange, via Flickr (Creative Commons) (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven.nl)

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail