Levi's bespaart water, nu de consument nog

Levi's jeans

17-03-2015 17:11 | Door: Laura Fransen

Kledingproducent Levi Strauss heeft 1 miljard liter water bespaard sinds 2011. Het bedrijf reduceerde het waterverbruik bij de kledingafwerking met 96 procent. Nu is het de beurt aan de consument.

Het Amerikaanse Levi Strauss maakte de waterbesparing-mijlpaal bekend in een persbericht. Tegelijkertijd onthulde de spijkerbroekenproducent de resultaten van zijn nieuwste Product Lifecycle Assessment (LCA). De milieu-impactanalyse toont aan dat consumenten verantwoordelijk zijn voor 23 procent van het verbruikte water tijdens de levensduur van een spijkerbroek. Dit komt neer op 874 liter per spijkerbroek.

Om die hoeveelheid te verminderen, lanceert het bedrijf een bewustmakingscampagne. Via een quiz op de Levi Strauss-website kunnen consumenten wereldwijd hun water- en energieverbruik vergelijken met dat van consumenten in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Frankrijk en China. Door een spijkerbroek tien keer te dragen voor hem te wassen, kunnen Amerikaanse consumenten het waterverbruik van hun spijkerbroek met 77 procent terugdringen.

De katoenproductie neemt met 68 procent van het waterverbruik de grootste hoeveelheid voor zijn rekening. Om ook die impact te verkleinen, werkt Levi Strauss samen met het Better Cotton Initiative. Die organisatie investeert onder meer in trainingen voor katoenboeren die moeten leiden tot een efficiëntere productie.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Levi Strauss | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail