Walmart dichterbij 7 terawattuur groene energie

Wallmart

20-03-2015 11:43 | Door: Laura Fransen

Na grote spelers in de ICT- en zorgsector zet ook de Amerikaanse retailgigant Walmart in op windenergie. Een jaarlijkse afnameovereenkomst voor 50 megawatt voorziet 350 winkels van hernieuwbare energie.

Dat maakt energieleverancier Akuo Energy (Akuo) bekend in een persbericht. De Franse leverancier van hernieuwbare energie gaat de overeenkomst met Walmart aan via dochterbedrijf Akuo Energy USA. De investering brengt retailketen Walmart een stap dichterbij zijn energiedoelstelling.

Het bedrijf streeft ernaar in 2020 alleen nog hernieuwbare energie te gebruiken. Dat komt neer op 7 miljard kilowattuur per jaar, voldoende voor 620.000 Amerikaanse huishoudens. “De overeenkomst met Akuo is een mooie uitbreiding van onze hernieuwbare energieportfolio. Dit soort projecten helpen ons dichter bij ons doel te komen van 7 miljard kilowattuur hernieuwbare energie in 2020”, zegt Walmart-Senior Vice President Shannon Letts.

Portfolio

Walmart neemt de elektriciteit vanaf 2016 af van het Rocksprings-project in Texas. De afnameovereenkomst met Akuo geldt voor twaalf jaar. Met de investering breidt Walmart zijn huidige windenergie-portfolio uit. Het bedrijf neemt al energie af van windparken Logan’s Gap en Notrees. Ook heeft het bedrijf een windturbine van 1,5 megawatt geïnstalleerd bij een distributiecentrum in Californië.

Eerder dit jaar kondigden ICT-bedrijven Apple en Google grote investeringen in windenergie aan. Ook de Amerikaanse zorggigant Kaiser Permanente zet in op hernieuwbare energie.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: SeeNews, Akuo Energy | Foto: Mike Mozart, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail