Overgebleven Mongoolse dierenhuid als mode-item

Kudde

24-03-2015 12:01 | Door: Laura Fransen

Van overgebleven Mongoolse dierenhuid tot duurzaam mode-item. Dat is het idee achter het nieuwe Nederlandse kledinglabel Aduu Mal. Vanaf 28 maart zijn de eerste exclusieve stukken te bestellen.

De Aduu Mal-lijn bestaat uit kledingstukken van duurzaam geproduceerd Mongools leer. De huiden zijn afkomstig van schapen, koeien, geiten en paarden die vrij grazen op de Mongoolse hoogvlakte. Lokale leerlooiers bewerken de huiden zo duurzaam mogelijk. Er komt geen chroom aan te pas en het afvalwater wordt na zuivering hergebruikt.

Om het proces zo transparant mogelijk te maken, bevat ieder kledingstuk een uitgebreide productbeschrijving. Deze bevat informatie over de productietechniek, materiaalgebruik, ontwerpkeuzes en transportmethode.

Overschot 

De duurzame kledinglijn is een initiatief van ontwerper Hans Ubbink. Tijdens een reis door Mongolië ontdekte Ubbink dat het land een overschot heeft aan dierenhuiden. De vleesconsumptie ligt hoog, maar de Mongolen looien slechts een kwart de huiden die overblijven. Ubbink brengt het overschot aar de Nederlandse consument in de vorm van duurzaam geproduceerde jassen, tassen, schoenen en accessoires. 

Eerder ontwierp Ubbink al een GOTS-gecertifeerde duurzame lingerielijn

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Unhidden, Aduu Mal, DuurzaamOndernemen.nl | Foto: Marissa Smith, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail