Verpakkingsvrij voedsel vers met CA-dispenser

Verpakkingsvrij voedsel

25-03-2015 10:42 | Door: Laura Fransen

De Nederlandse food-dienstverlener TOP ontwikkelt een innovatieve dispenser voor de retailsector. De dispenser remt het oxidatieproces af, waardoor producten langer vers blijven.

Het doseerapparaat maakt gebruik van zogeheten Controlled Atmosphere-bewaring. Het systeem houdt het zuurstofgehalte in de dispenser kunstmatig laag. De zuurstofarme lucht vertraagt het oxidatieproces van voedsel, waardoor producten langer vers blijven. Voor de afgifte van producten is het doseerapparaat voorzien van een schroefsysteem, dat voorkomt dat de buitenlucht alsnog in de dispenser terechtkomt.

Volgens voedselinnovatiespecialist TOP biedt de CA-dispenser een kwalitatief hoogwaardig en hygiënisch alternatief voor reguliere dispensers. Het apparaat is vooral geschikt voor producten als noten, ontbijtgranen en koffiebonen. Hoewel steeds meer winkels met dispense-systemen werken, is de beperkte versheid problematisch. Door het constante contact met zuurstof bederven producten sneller dan in een zuurstofarme verpakking.

TOP ontwikkelde de dispenser in samenwerking met dispenserspecialist Food Dispense en de Duitse verpakkingsspecialist Bio4pack. Het bedrijf onderzoekt de mogelijkheid om het systeem te testen in de Utrechtse verpakkingsvrije winkel Bag & Buy, wanneer die in de zomer 2015 zijn deuren opent.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: TOP | Foto: Evan Bench, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail