Impact biologisch katoen wereldwijd in kaart gebracht

Katoen overzicht

25-03-2015 16:08 | Door: Laura Fransen

Een overzicht van de productiemethoden van 66.980 biologische katoenboeren wereldwijd is voortaan online toegankelijk. De tool biedt de kledingindustrie inzicht in de voordelen van biologisch katoen.

De Organic Cotton Sustainability Assessment Tool (OC-SAT) geeft inzicht in de economische, sociale en milieu-gerelateerde aspecten van de wereldwijde biologische katoenproductie. Het overzicht is samengesteld door Textile Exchange, een internationale organisatie die zich inzet voor het verduurzamen van de textielindustrie.

De OC-SAT bevat informatie over 66.980 boeren die gedurende twee jaar samen 41,8 miljoen kilogram biologisch katoen produceerden.

Impact biologisch katoen

Volgens Textile Exchange is OC-SAT de eerste tool die een compleet overzicht biedt van de voordelen van  biologische katoenproductie. De tool is ontwikkeld voor de katoenindustrie, maar is volgens de makers in de toekomst aan te passen voor de evaluatie van andere duurzame initiatieven in de textielindustrie.

Reacties uit de kledingindustrie zijn positief. “De OC-SAT is een gebruiksvriendelijke tool die een zee van actuele informatie presenteert op een toegankelijke manier", zegt Scott Hahn, mede-oprichter van het Amerikaanse kledingmerk Loomstate in een persbericht. "Het is alsof je beschikking hebt over je eigen verzameling duurzame katoenproductie-experts."

De tool is vanaf 25 maart gratis online toegankelijk. Het overzicht bevat in de eerste instantie data over boeren uit Benin, Burkina Faso, China, India, Mali, Senegal, Tanzania en Turkije. Textile Exchange streeft ernaar eind 2015 de evaluatie van de overige regio’s te publiceren, waaronder Latijns Amerika, de Verenigde Staten, Egypte en Centraal-Azië.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Textile Exchange | Foto's: Textile Exchange

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail