Plus verspilt minder met Bilder & De Clercq

Supermarkt, Plus

30-03-2015 11:27 | Door: Laura Fransen

Supermarktketen Plus volgt het voorbeeld van eetwinkel Bilder & De Clercq in de strijd tegen voedselverspilling. Een nieuw concept biedt Plus-klanten recepten met vooraf afgepaste ingrediënten.

Plus test het concept Vers koken op maat negen weken lang in zes winkels. In de winkels komt een zogenaamd maaltijdmeubel te staan. Op het meubel vinden klanten wekelijks twee nieuwe recepten en de benodigde ingrediënten. De hoeveelheden zijn exact genoeg voor twee personen. Dit moet voorkomen dat overgebleven ingrediënten bij het afval belanden.

“We zijn trots dat we met Vers koken op maat een concept hebben dat voedselverspilling tegen gaat”, zegt Eric Leebeek, commercieel directeur van Plus, in een persbericht. Als het concept een succes blijkt, zullen meerdere supermarkten een maaltijdmeubel krijgen.

Populair

Plus ontwikkelde het Vers koken op maat-concept in samenwerking met eetwinkel Bilder & De Clercq. De eetwinkel ontwikkelt de gerechten gebaseerd op het bestaande Plus-assortiment en levert de receptkaarten aan Plus.

De op maat gemaakte recepten van Bilder & De Clercq lijken in populariteit te groeien. Bij een aantal Amsterdamse bedrijven kunnen werknemers de ingrediënten op kantoor laten bezorgen.  

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: RetailNews, Plus | Foto: BertKnot, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail