Textielindustrie chemicaliënvrij dankzij Patagonia?

Patagonia kleding

07-04-2015 10:58 | Door: Laura Fransen

Kledingproducent Patagonia zet in op duurzame textielbehandeling. Een investering in Beyond Surface Technologies moet natuurlijke textielbehandeling mogelijk maken voor de gehele industrie.  

Beyond Surface Technologies (BST) is een Zwitsers bedrijf gespecialiseerd in natuurlijke textielbehandeling. Het bedrijf ontwikkelt technologieën die behandelprocessen, zoals het regenbestendig maken van stoffen, verduurzamen. BST vervangt schadelijke chemicaliën door natuurlijke bestanddelen. Het eindresultaat blijft hetzelfde.

De investering komt uit het $20 Million & Change-fonds van Patagonia. De kledingproducent richtte het fonds in 2013 op ter ondersteuning van innovatieve bedrijven die oplossingen bieden voor milieuproblematiek in de textielindustrie. Volgens de nieuwswebsite Environmental Leader gaat het om een investering van meer dan $ 1 mln. Onder diezelfde vlag ontving het Nederlands-Amerikaanse bedrijf CO2Nexus al eerder een investering. Het bedrijf reinigt kleding met behulp van vloeibare CO2 in plaats van chemicaliën.  

Spanning

Patagonia streeft ernaar outdoor- en sportkleding te produceren die de elementen kan weerstaan. “We voelen dagelijks de spanning tussen het produceren van de beste kwaliteit producten en het vervullen van ons streven naar een beter milieu”, zegt Patagonia-CEO Rose Marcario in een persbericht. “Beyond Surface Technologies heeft de potentie om de hele textielindustrie te helpen bij het uitbannen van schadelijke chemicaliën, zonder dat de productkwaliteit eronder lijdt."

De gehele outdoor-industrie kan profiteren van toekomstige doorbraken van Beyond Surface Technologies. Patagonia deelt alle informatie om de positieve impact zo groot mogelijk te maken. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Environmental Leader, Patagonia | Foto: Matito, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail