Uitsluitend duurzaam hout in verpakkingen Unilever

Bos

08-04-2015 12:50 | Door: Jerom van Gemert

Om ontbossing tegen te gaan, gaat Unilever al zijn papier- en kartonverpakkingsmaterialen uit duurzaam hout maken. Eind 2015 moet dit doel behaald zijn.

In 2014 was 87 procent van alle papier- en kartonverpakkingen al geproduceerd van duurzaam hout. Dit moet 100 procent worden eind dit jaar. In 2020 moeten ook alle andere verpakkingen die houtvezels bevatten, van labels tot ijsstokjes, van gecertificeerde en traceerbare leveranciers komen.

Om het doel te behalen gaat Unilever samenwerken met alle leveranciers, overheden en NGO’s.

Onderzoek

Unilever heeft in elf landen onderzoek gedaan naar duurzaamheid en het koopgedrag van consumenten. Het bleek dat driekwart van de mensen sneller een product koopt als het duurzaam is. Vooral bij jongeren is duurzaamheid echt een verkoopargument.

Het bedrijf verwacht dat de consumenten de inspanningen op het gebied van duurzaamheid zullen waarderen. Onlangs werd Unilever door Oxfam uitgeroepen tot het meest duurzame voedingsmiddelenbedrijf ter wereld. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Unilever | Foto: Alias 0591 via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail