DyStar onderscheidt zich met duurzame textielverf

Textielverf

08-04-2015 12:54 | Door: Laura Fransen

Wereldwijde textielverfproducent DyStar Group brengt schadelijke kleurstofchemicaliën onder de aandacht. Het bedrijf wil zich binnen de industrie onderscheiden als duurzame producent.

Dat maakt DyStar Group bekend in een persbericht. De textielverfproducent kondigt aan af te stappen van het gebruik van de zogenaamde Colour Index. De Index biedt een overzicht van 37.000 geproduceerde kleurstoffen en pigmenten aan de hand van de chemische samenstelling.

Volgens DyStar mist de Colour Index informatie over de milieu-impact van de kleurstoffen. Deze impact is steeds belangrijker bij het selecteren van producten. De Colour Index biedt geen garantie dat de kleurstof voldoet aan internationale regelgeving met betrekking tot schadelijke stoffen.

Onderscheiden

Dit kan voor zowel de verkoper als de koper een probleem zijn, stelt DyStar. Om duurzame verven voortaan te kunnen onderscheiden van schadelijke verven van andere leveranciers, stapt het bedrijf over op een eigen kleurstof-identificatiesysteem. De verfproducent hoopt textielproducenten en retailers bewust te maken van de milieu-impact van sommige kleurstoffen. Textielproducenten en retailers kunnen daardoor gemakkelijker controleren of de gekochte producten voldoen aan duurzaamheidseisen.

DyStar Group produceert onder andere verven voor de textiel- en leerindustrie. DyStar Group heeft 2.200 werknemers verspreid over 50 landen wereldwijd. Het hoofdkantoor staat in Singapore. Het bedrijf heeft een jaarlijkse omzet van $ 822 mln. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Eco Textile, DyStar | Foto: Umberto Salvagnin, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail