Bergschoenen met biobased zool van DSM

bergsporten

14-04-2015 07:07 | Door: Thijs ten Brinck

DSM levert aan het Franse outdoormerk Salomon een biobased polyamide die de schoenen stevig maar flexibel maakt.

Salomon verwerkt het materiaal in de zolen van zijn nieuwe bergschoenenlijn Salomon X. Het lichtgewichtmateriaal ecopaxx is volledig biobased en CO2-neutraal.

“De schoenen zijn twee jaar lang intensief getest door professionele berggidsen, reddingsteams en atleten”, zegt Aude Derrier, projectmanager Materials Footwear bij Amer Sports, het moederbedrijf van Salomon. DSM en Salomon werkten eerder samen voor de productie van snowboardbindingen uit hetzelfde materiaal. Derrier: “We waren er van overtuigd dat het materiaal ook zeer geschikt was voor onze bergschoenen.”

Ecopaxx behoudt zijn stevigheid in een brede range aan temperaturen. In de productie is het goed verwerkbaar, Salomon gebruikt daarvoor een spuitgietproces.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: DSM | Foto: Oleg Brovko, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail