De bierjurk komt eraan

Biertextiel

14-04-2015 08:15 | Door: Laura Fransen

Een jurk van bier in plaats van katoen. Het Australische Nanollose ontwierp er een. Het bedrijf presenteert de Beer Dress deze zomer tijdens de 2015 World Expo in Milan.

De Beer Dress is daadwerkelijk gemaakt van bier. Een fermentatieproces met bacteriën zet de drank om in zogenaamde nanocellulose microvezels, die samen een stof vormen. Volgens de makers, de Australische start-up Nanollose, lijkt de chemische samenstelling op die van katoen. Ondanks het hoofdbestanddeel stinkt de jurk niet. 

De makers beschouwen de jurk niet zomaar als nieuwigheid, maar zien veel potentie in het biertextiel. Het productieproces is milieuvriendelijker dan dat van katoen en kan gemakkelijk opgeschaald worden. Bovendien kan de stof in iedere gewenste vorm groeien wat het produceren van naadloze kledingstukken mogelijk maakt. "Nanocellulose heeft de potentie om de manier te veranderen waarop we textiel produceren en dragen", stelt de start-up op zijn website. 

Bekijk de Beer Dress in een korte video:

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Ecouterre, Nanollose | Foto: Quinn Dombrowski, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail