Slapen onder gerecycled plastic

W Hotels Ekocycle

14-04-2015 10:59 | Door: Laura Fransen

Luxe hotelketen W Hotels gaat bedden opdekken met gerecycled plastic. De keten introduceert wereldwijd duurzame Ekocycle-lakens in de hotelkamers.

De luxe hotelketen introduceert Ekocycle-lakens gemaakt van gerecyclede PET-flessen. In ieder laken zijn 31 halveliterflessen verwerkt. Volgens W Hotels kunnen gasten het verschil niet voelen. Dat maakt W Hotels bekend in een persbericht. De duurzame lakens zijn gemaakt volgens hetzelfde productieproces als de huidige lakens, alleen de grondstof is anders. “Het beddengoed is even luxueus als milieuvriendelijk”, stelt het bedrijf.

W Hotels introduceert de nieuwe lakens eerst in Noord-Amerika. Daarna volgen andere vestigingen wereldwijd. Eenmaal opgemaakt met het Ecocycle-beddengoed bevatten alle Noord-Amerikaanse W hotelbedden samen 268.000 PET-flessen. 

MCAV Ekocycle

Naast duurzame lakens, bevat iedere W hotelkamer binnenkort een wekker van gerecycled PET. Het apparaat doet tegelijkertijd dienst als usb-oplader en sierradenhouder.

Ekocycle

Voor het verduurzamen van de hotelkamers werkt de hotelketen samen met muzikant Will.i.am en Coca-Cola, de initiatiefnemers van het Ekocycle-merk. Eerder bracht het Londense warenhuis Harrods al duurzame producten van het merk op de markt.

In Nederland opent W Hotels dit najaar zijn eerste locatie in het centrum van Amsterdam. Prijzen voor een kamer in het chique hotel beginnen bij € 400 per nacht. Prijzen voor luxere kamers kunnen oplopen tot meer dan € 7000.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Franchising.com, W Hotels Worldwide | Foto's: W Hotels & Forgemind Archimedia, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail