Groen licht voor bezorgdrones Amazon

14-04-2015 12:40 | Door: Laura Fransen

Pakketbezorging met drones komt een stap dichterbij. Amerikaanse internetretailer Amazon mag de onbemande bezorgmethode gaan testen in de Verenigde Staten.

Internetretailer Amazon heeft toestemming gekregen van de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten (FAA) voor het testen van bezorgdrones. De retailer onderzoekt de mogelijkheid om pakketjes te laten bezorgen door de onbemande vliegtuigjes. De drones moeten Amazons toekomstvisie mogelijk maken: een Prime Air-bezorgsysteem waarmee pakketjes binnen 30 minuten bij klanten thuis worden bezorgd. Een auto komt er niet meer aan te pas.

Amazon heeft gespecialiseerde ontwikkelingsfaciliteiten voor het Prime Air-systeem in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Israël. Tot nu toe stonden regelgeving en veiligheidsafwegingen de ontwikkeling in de weg. Een eerder testverzoek van Amazon kreeg na zes maanden wikken en wegen groen licht van de FAA. Volgens Amazon was het toen al te laat. Vanwege de enorm snelle technologische ontwikkeling was het prototype alweer verouderd.

Tijdens het testen van de nieuwe prototypes moet Amazon zich aan een aantal regels houden. De vliegtuigjes mogen niet hoger vliegen dan 120 meter. De snelheid moet beperkt blijven tot maximaal 160 kilometer per uur.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Stuff, Reuters, PBS | Video: Amazon

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail