Contactloos betalen met herbruikbare koffiebeker

CafePay koffiebeker

15-04-2015 11:55 | Door: Laura Fransen

In Australië kunnen koffiedrinkers binnenkort afrekenen met hun herbruikbare beker. CafePay combineert contactloos betalen met een duurzame koffiemok.

CafePay is ontwikkeld door de Australische productontwikkelaar Frank Green. Het systeem bestaat uit een intelligente, herbruikbare koffiebeker, de SmartCup, in combinatie met een smartphone-app. Met behulp van de app koppelen klanten hun betaalgegevens aan hun persoonlijke koffiebeker. Contactloos betalen maakt het vervolgens mogelijk met enkel de koffiebeker af te rekenen.   

Volgens de makers biedt het CafePay-systeem een innovatieve manier voor retailers om klanten aan hun zaak te binden. De technologie maakt het gemakkelijk om trouwe klanten te belonen. Daarnaast kunnen koffiezaken herbruikbare bekers promoten en zo kosten besparen op de aankoop van wegwerpbekers. Ook kunnen retailers via de CafePay-app gemakkelijk aanbiedingen rond sluitingstijd onder de aandacht brengen. Dit kan helpen verspilling terug te dringen en omzet te vergroten.

Ook voor klanten biedt de CafePay-app nieuwe mogelijkheden. Zo kunnen klanten hun koffievoorkeuren koppelen aan hun beker, koffie cadeau doen aan vrienden of collega’s en van te voren koffie bestellen om rijen te voorkomen.

De SmartCup ligt sinds eind 2014 in de winkels. Om ook de marktintroductie van CafePay mogelijk te maken, is het bedrijf een crowdfundingcampagne begonnen. De makers hopen € 56.000 op te halen. 

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Frank Green | Foto: Alex Steffler, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail