Verduurzaming bespaart textielproducenten $ 15 mln

Duurzame textielproductie

15-04-2015 16:38 | Door: Laura Fransen

Een duurzamer productieproces bespaart 33 Chinese textielfabrieken $ 14,73 mln per jaar. De maatregelen helpen bij het verduurzamen van modemerken als Levi Strauss en H&M.

Dat blijkt uit een rapport van de Amerikaanse milieuorganisatie Natural Resources Defence Council (NRDC). De 33 Chinese textielfabrieken pasten samen 200 veranderingen toe op het gebied van water en energieverbruik. De gemiddelde fabriek verminderde het waterverbruik met 9 procent. Het elektriciteitsgebruik ging omlaag met 6 procent en het overige energieverbruik met 4 procent. Ook bespaarde de fabrieken samen ruim 400 ton chemicaliën.

De duurzaamheidsmaatregelen levereden een gemiddelde jaarlijkse kostenbesparing op van $ 440.000 per fabriek. In totaal brachten de fabrieken in een jaar de productiekosten terug met $ 14,73 mln. Om de duurzame veranderingen toe te passen, investeerden ze $ 17,3 mln. Daarmee ligt de terugverdientijd op 14 maanden.

De verduurzaming van de fabrieken komt voort uit NRDC’s Clean By Design-programma. Het programma stimuleert een duurzame textielketen samen met vier partners uit de retail- en kledingbranche: Target, Gap, Levi Strauss en H&M. Door de textielfabrieken te stimuleren duurzamer te produceren, verduurzamen de bedrijven hun eigen productieketen. Volgens NRDC tonen de resultaten aan dat er voldoende duurzame en tegelijkertijd kostenbesparende kansen liggen in de textielindustrie. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: NRDC | Foto: Kimon Berlin, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail