The North Face voorop met duurzame nanovezel

The North Face nanovezels

17-04-2015 12:13 | Door: Laura Fransen

The North Face-eigenaar VF Corporation gaat samenwerken met een producent van nanovezels. De bedrijven willen het voortouw nemen in de duurzame productie van high performance-kleding.

De samenwerking tussen de Amerikaanse confectiegigant VF Corp en nanovezel-producent FibeRio focust op de duurzame productie van nanovezels. FibeRio’s technologie is volgens het bedrijf als enige ter wereld in staat om zowel een smeltspin- als natspintechniek toe te passen bij de productie van nanovezels op commerciële schaal.

Smeltspinnen maakt geen gebruik van chemische oplosmiddelen. Dat verkleint de milieu-impact van de vezelproductie. FibeRio’s natspintechniek verbruikt veel minder chemicaliën, wat ook deze techniek duurzamer maakt dan reguliere processen.

Kosten besparen

Het minuscule formaat van nanovezels maakt ze interessant voor de outdoor-kledingindustrie. De vezels zijn geschikt om sterke, maar toch lichtgewichte materialen van te maken. Ook is het materiaal dankzij de kleine poriën goed in staat warmte vast te houden. Volgens FibeRio kunnen nanovezels kosten besparen doordat er met minder materiaal hoge kwaliteit kleding kan worden gemaakt.

VF Corp heeft hoge verwachtingen van de samenwerking. Het bedrijf zet in op het ontwikkelen van revolutionaire, high performance nanovezel-materialen die de limieten van huidige kledingprestaties overstijgen. VF Corp is het moederbedrijf van onder andere The North Face, Eagle Creek, JanSport en Eastpak.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: FibeRio | Foto: Bureau of Land Management Oregon and Washington, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail