American Eagle houdt huizen warm met spijkerstof

Make It Right

17-04-2015 16:00 | Door: Laura Fransen

Het Amerikaanse American Eagle biedt afgedankte spijkerbroeken een bijzonder tweede leven. Denim dat de retailer inzamelt, eindigt als duurzaam isolatiemateriaal voor huizen.

De Amerikaanse retailer American Eagle heeft het innovatieve denim recyclingprogramma gelanceerd in samenwerking met non-profit Make It Right. Ingezamelde kleding wordt versnipperd en verwerkt tot UltraTouch Denim Insulation en ander duurzaam bouwmateriaal.

UltraTouch Denim isolatiemateriaal bestaat voor 80 procent uit gerecyclede stof en bevat geen schadelijke chemicaliën. Het materiaal is goedkoop en makkelijk te plaatsen door stukken met de hand op maat te scheuren.   

Milieu-impact

Non-profitorganisatie Make It Right gebruikt UltraTouch Denim bij de isolatie van huizen. Make It Right is opgezet door acteur Brad Pitt met als doel het snel opbouwen van huizen na de orkaan Katrina. Om de kosten en milieu-impact laag te houden, maakt de organisatie gebruik van gerecyclede materialen. Naast isolatiemateriaal van oude spijkerbroeken, zijn ook het aanrecht, tapijt en sommige muren gemaakt van gerecycled materiaal.

Klanten kunnen oude spijkerbroeken inleveren bij een van de 823 American Eagle-winkels in de Verenigde Staten en Canada. Om recycling te stimuleren, krijgen ze 20 procent korting op een nieuw paar jeans. American Eagle hoopt met de actie een stap dichterbij een circulaire textieleconomie te komen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RetailingToday, American Eagle, Bonded Logic | Foto: Mark Gstohl, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail