Adidas vist plastic garen uit de oceaan

Plastic soep

21-04-2015 10:35 | Door: Laura Fransen

Vanaf 2016 bevatten Adidas-producten een nieuw materiaal. De Duitse sportkledingproducent gaat plastic afval uit de oceaan verwerken in schoenen en kleding.

Sportkledingproducent Adidas gaat een langetermijn-samenwerking aan met milieuorganisatie Parley for the Oceans (Parley). Van plastic afval uit de oceaan maken de partijen garens voor kleding en schoenen. Samen hopen de bedrijven bij te dragen aan een oplossing voor de vervuiling van de oceanen.

“Niemand kan dit in zijn eentje oplossen”, stelt Parley-oprichter Cyrill Gutsch in een persbericht. De samenwerking moet de ontwikkeling en productie van innovatieve oceaanplastic-producten versnellen. Daarnaast hoopt Adidas meer klanten aan zich te binden door hen de mogelijkheid te bieden plastic vervuiling terug te dringen.

Adidas neemt ook maatregelen om de hoeveelheid plastic te verminderen die in de oceanen terechtkomt. De kledingproducent begint met het geleidelijk uitbannen van plastic tassen in alle 2.900 winkels wereldwijd.

In 2014 werkte ook het Nederlandse kledingmerk G-Star Raw al samen met Parley. De partijen maakten samen ’s werelds eerste denimcollectie met gerecycled oceaanplastic.  

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Adidas, G-Star Raw | Foto: Epsos.de, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail