The North Face zoekt 45.000 kilogram oud textiel

The North Face recycling

21-04-2015 13:49 | Door: Laura Fransen

The North Face breidt zijn textiel-recyclingprogramma uit. De Amerikaanse outdoor-kledingfabrikant streeft naar 45.000 kilogram gerecyclede kleding in 2015.  

Outdoormerk The North Face introduceert het Clothes the Loop-recyclingprogramma in alle 83 vestigingen in de Verenigde Staten. Het bedrijf hoopt dit jaar 45.000 kilogram textiel van de vuilstort te redden. Textielrecycling draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en watergebruik. Het Clothes the Loop-programma moet The North Face helpen de levensduur van kleding tot een circulair proces te maken.

Consumenten kunnen kleding en schoenen van ieder merk in iedere staat inleveren bij een North Face-vestiging. Een recyclingcentrum sorteert de ingezamelde stukken in 350 categorieën. Afhankelijk van de kwaliteit krijgt het textiel een tweede leven als kleding of schoenen. Textiel in een slechtere staat dient als materiaal voor onder andere vloerbedekking, isolatie of voering voor knuffels.

Beschermen

The North Face introduceerde het Clothes the Loop-programma in 2013 als pilot-project. “Als een merk gericht op het ontdekken van de natuur, is het belangrijk om die plekken te beschermen”, zegt James Rogers, manager duurzaamheid bij The North Face. Tot nu toe is met het programma 6.500 kilogram textiel ingezameld.

Kledinginzameling- en recycling-programma’s winnen terrein in de kledingsector. Het Amerikaanse kledingmerk American Eagle zamelt afgedankte spijkerbroeken in als materiaal voor duurzame isolatie. Het Zweedse modemerk H&M zamelde in twee jaar tijd 10.731 ton textiel in om nieuwe kleding van te maken. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The North Face | Foto: Simon Desmarais, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail