Chinese PET-kleding vindt afzetmarkt in India

Waste2Wear PET-textiel

22-04-2015 14:47 | Door: Laura Fransen

Een Chinese fabrikant van gerecyclede PET-kleding breidt de zaken uit in India. Het land blijkt een goede afzetmarkt voor kleding van oude PET-flessen.

Het Chinese textielbedrijf Vision Textiles zet oude PET-flessen om in textiel. Sinds 2012 verkoopt het bedrijf de stoffen in India onder de merknaam Waste2Wear. De zaken gaan zo goed, dat het bedrijf nu verder hoopt uit te breiden. “De eerste reactie op kleding gemaakt van gerecycled PET was goed in India”, zegt Vision Textiles-oprichter Monique Maissan in een interview met BusinessLine. Vooral de interesse in schooluniformen is groot.

Vision Textiles verkoopt de gerecyclede kleding wereldwijd. Het bedrijf heeft vestigingen in China, India, Maleisië, de Verenigde Staten en Nederland. Aan het hoofd staat de Nederlandse oprichter Monique Maissan. Volgens Maissan zijn Europa, India en Maleisië goede afzetmarkten. Maar niet overal verloopt de marktintroductie van gerecyclede producten even soepel.

In China is de ontvangst minder enthousiast. Dat heeft deels te maken met terminologie, stelt Maissan in BusinessLine. Zo stimuleert de Chinese overheid alles wat ‘groen’ is. Maar bij het woord ‘gerecycled’ hebben consumenten nog hun twijfels. 

Toekomst

Toch ziet Vision Textiles een veelbelovende toekomst voor PET-textiel. De Waste2Wear-afdeling speelt een steeds prominentere rol binnen het bedrijf. "Ons doel is om zoveel flesjes te recyclen, dat er straks een tekort is aan plastic afval", stelt de Vision Textiles-website. 

Steeds meer bedrijven uit de kledingsector mengen zich in de PET-recyclingindustrie. Zo werken onder andere Adidas, The North Face en Nike met garen van gerecyclede flessen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: BusinessLine, Vision Textiles, Het Financieele Dagblad | Foto: Patrick Savalle, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail