Zonnepanelen Sungevity in het schap bij EkoPlaza

Sungevity

05-05-2015 10:40 | Door: Laura Fransen

EkoPlaza mengt zich als eerste Nederlandse supermarktketen in de verkoop van zonne-energie. De biologische keten werkt samen met zonne-energieaanbieder Sungevity.

“Het moest er ooit van komen”, schrijft Sungevity over de samenwerking met Nederlands grootste biologische supermarkt EkoPlaza. Via de website van EkoPlaza kunnen consumenten voortaan overstappen op zonnestroom van Sungevity. De bedrijven slaan de handen ineen om naast biologische voeding voor klanten zelf, ook hun omgeving duurzaam van energie te voorzien.

Volgens EkoPlaza zijn zonnepanelen steeds interessanter voor consumenten, dankzij de dalende prijzen en stijgende energiekosten. Toch blijft Nederland achter in het gebruik ervan. “De meest recente cijfers schatten het totale zonne-energie vermogen in Nederland tussen de 800 megawatt tot 1.1 gigawatt. Daarmee staat Nederland niet eens in de top 10 van Europa”, zegt Hans van Mierlo, marketing manager van Ekoplaza, in een persbericht.

Partnerschappen

Daar hoopt de supermarktketen samen met Sungevity verandering in te brengen. Om consumenten  te stimuleren over te stappen naar Sungevity-zonnepanelen, krijgen ze bij een overstap € 150 aan Ekoplaza-tegoedbonnen cadeau. Volgens Sungevity past de samenwerking goed in het streven om hun bereik te vergroten via gelijkgestemde partners. Het bedrijf ging eerder partnerschappen aan met onder andere Vandebron en E.ON.

EkoPlaza is de eerste Nederlandse supermarktketen die zich op de zonne-energiemarkt begeeft, maar niet de eerste retailer. Voor de aankoop van zonnepanelen kunnen consumenten al langer terecht bij meubelgigant Ikea. In de gemeente Haarlemmermeer verkochten enkele supermarkten in 2012 in een tijdelijke actie ook zonnepanelen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: EkoPlaza, Sungevity | Foto: Sungevity

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail