Hanergy opent 1.500 winkels wereldwijd

Zonnepanelendak

11-05-2015 15:02 | Door: Laura Fransen

De Chinese zonnepanelenfabrikant Hanergy opent de komende twee jaar 1.500 winkels wereldwijd. De fysieke vestigingen zijn onderdeel van Hanergy’s nieuwe verkoopstrategie.

Per Hanergy’s nieuwe all-channel-verkoopstrategie zijn de zonnepanelen via alle retailkanalen verkrijgbaar. De Chinese producent van dunnefilm-zonnecellen hoopt zo zijn bereik te vergroten. Het bedrijf opent om te beginnen zestig verkooppunten in China, verspreid over 21 provincies. Eind 2015 moeten dit er 300 zijn. Wereldwijd opent Hanergy de komende twee jaar 1.500 vestigingen.

Naast de fysieke winkels kunnen consumenten ook terecht bij Hanergy’s eigen online verkoopplatform. Voor geïnteresseerde bedrijven heeft het bedrijf een pagina opgezet bij Alibaba, een online business-to-business handelsplatform. Daarnaast nodigt Hanergy bedrijven uit verschillende sectoren uit om distributeur te worden. Hanergy biedt de bedrijven alle benodigde logistieke ondersteuning voor de verkoop van de zonnepanelen.

Persoonlijk gebruik

Volgens Hanergy-CEO Liu Min versnelt de nieuwe verkoopstrategie de verspreiding van dunnefilmzonnecellen voor persoonlijk gebruik. Hanergy’s technologie moet de zonne-energie-industrie in China stimuleren.

Hanergy maakt dunnefilm-zonnepanelen. Het Chinese bedrijf levert onder andere aan Ikea. Ook werkt Hanergy samen met de Britse autofabrikant Aston Martin aan de massaproductie van een auto op zonne-energie

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Hanergy | Foto: Michael Coughlan, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail