Milieuvriendelijke foodtrucks op het menu voor NYC

Foodtruck

13-05-2015 12:57 | Door: Laura Fransen

New York City is vanaf eind mei vijfhonderd milieuvriendelijke voedselwagens rijker. De foodtrucks van Move Systems stoten 60 procent minder CO2 uit.

Move Systems (Move) specialiseert zich in innovaties voor de mobiele voedselindustrie. In samenwerking met New York City Council introduceert het Amerikaanse bedrijf vijfhonderd milieuvriendelijke voedselkarren in de stad. De zogenaamde MRV100 maakt gebruik van een combinatie van zonne-energie, gecomprimeerd aardgas (CNG) en elektriciteit.

Move Systems Food Cart

Volgens de Amerikaanse milieuorganisatie Energy Vision ligt de CO2-uitstoot van Move’s voedselkar 60 procent lager dan die van reguliere karren. De uitstoot van smogveroorzakende stikstofoxiden is 95 procent minder. Naar schatting zijn 8.000 voedselwagens werkzaam in New York City. Reguliere wagens maken vaak gebruik van propaan. De uitlaatgassen en kookgassen dragen bij aan de luchtvervuiling van de stad.

De kosten van een gemiddelde voedselkar liggen tussen de $15.000 en $25.000 (€ 13346 en € 22243). Om de overstap naar Move’s milieuvriendelijke verkoopwagens te stimuleren, krijgen de eerste vijfhonderd ondernemers de kar gratis. De benodigde financiering komt bij privé-investeerders en donors vandaan. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Move Systems | Foto: Move Systems & EdibleNY, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail