Grootste Britse groothandel over op MSC-vis

Brakes, Groot-Brittannië duurzame vis

15-05-2015 18:00 | Door: Willemien Groot

Brake Brothers, de grootste voedingsmiddelenleverancier in Groot-Brittannië voor cateringbedrijven, stapt volledig over op MSC-gecertificeerde vis. Het gaat om alle vis en zeevruchten van het eigen merk.

De groothandel heeft zich aangesloten bij Sustainable Fish Cities. Dit is een non-profit initiatief om de Britse voedingsindustrie te helpen bij de overschakeling naar duurzaam gevangen vis. De stap van Brakes betekent dat het concern per direct stopt met de verkoop van bedreigde vissoorten aan de hand van de richtlijnen van de Marine Conservation Society. Die ranglijst is vergelijkbaar met de Nederlandse Viswijzer van de Good Fish Foundation.

Brakes vergroot het aanbod van MSC-gecertificeerde, duurzaam gevangen vis. Alle producten krijgen een duurzaamheidsindicator om de klanten van het bedrijf een verantwoorde keuze te laten maken. Het concern zegt verder toe de lijst met aangeboden producten samen met de Marine Stewardship Council, die verantwoordelijk is voor certificering, iedere zes maanden opnieuw te evalueren.

De Britse organisatie Sustain, de initiatiefnemer van Sustainable Fish Cities, noemt het besluit van Brakes een grote doorbraak en een keerpunt voor de industrie. Het concern zelf zegt trots te zijn op de stap en hoopt dat andere voedingsmiddelenbedrijven het voorbeeld zullen volgen.

BrakesGroup is actief in Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk en Zweden. Het concern behaalde in 2013 een omzet van ruim £ 3 mrd ( € 4,1 mrd).

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Brakes, The Grocer | Foto: Victoria Reay, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail