Retailbranche publiceert nieuwe duurzaamheidsbibliotheek

Winkelwagens

26-05-2015 11:13 | Door: Laura Fransen

Een wereldwijd gratis toegankelijke duurzaamheidstool van de Amerikaanse retail-brancheorganisatie moet de sector helpen verduurzamen. Praktijkvoorbeelden bewijzen het effect van duurzame bedrijfsvoering.

De Retail Sustainability Management Resource Library is ontwikkeld door de Amerikaanse Retail Industry Leaders Association (RILA). De duurzaamheidsbibliotheek is opgesplitst in drie secties. Met behulp van de educatieve sectie en een sectie praktijkvoorbeelden hebben retailers overal ter wereld de mogelijkheid kennis op te doen en te zien hoe anderen die hebben toegepast. De derde sectie geeft informatie over mogelijkheden voor retailers om zich aan te sluiten bij verschillende bestaande Amerikaanse duurzame initiatieven.

De tool biedt een overzicht verspreid over zeven categorieën. Zo bevat de categorie Milieu onder andere een database met oplossingen voor energie-efficiënte gebouwen. Een van de bijbehorende praktijkvoorbeelden laat zien hoe Walmart met energie-efficiëntie zijn CO2-uitstoot terugdringt. De categorie Toeleveringsketen bevat een presentatie over het belang van samenwerking met leveranciers. Een van de praktijkvoorbeelden bespreekt Ikea’s duurzame ketenbeheer.

Eerder presenteerde RILA al een duurzaamheidsmatrix, een overzicht van duurzame managementtoepassingen. De organisatie hoopt dat de twee tools samen duurzaam ondernemen in de sector naar een hoger niveau zullen brengen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: RILA | Foto: Digicia, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail