Duurzame distributie kleding Michael Kors en Wehkamp

Distributie

26-05-2015 18:21 | Door: Laura Fransen

Naast duurzame productie, is er binnen de kledingindustrie ook aandacht voor groene distributie. Zowel het Amerikaanse modemerk Michael Kors als online retailer Wehkamp werken aan de bouw van duurzame distributiecentra.

Het Amerikaanse luxe modemerk Michael Kors heeft Venlo geselecteerd als standplaats voor een nieuw Europees distributiecentrum (EDC). Bouwbedrijf DENC overziet het project. In opdracht van het modemerk wordt tijdens de bouw aandacht besteed aan de duurzaamheid van het centrum. Bij de oplevering moet het gebouw de BREEAM-certificering Very Good behalen. Onder andere LED-verlichting en zonnepanelen moeten hieraan bijdragen.

Het centrum komt te staan op bedrijventerrein Trade Port Noord. Met een omvang van 115.500 vierkante meter moet het EDC de grootste in Venlo worden. Naar verwachting begint de bouw in juni 2015.

Wehkamp

Terwijl de bouw van het duurzame Michael Kors-distributiecentrum van start gaat, neemt Wehkamp in Zwolle een nieuw duurzaam centrum in gebruik. Deze zomer opent de online retailer het grootste geautomatiseerde distributiecentrum ter wereld binnen de stadsgrenzen. Ook Wehkamp besteedt aandacht aan de duurzame bouw. Het centrum is voorzien van onder andere stralingspanelen, koude-warmte-opslag, en een zonne-installatie van 11.000 vierkante meter.

Op hetzelfde bedrijventerrein als het Michael Kors-EDC bouwt VDR Bouwgroep een duurzaam distributiecentrum ‘met een vleugje rock ’n roll’.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Michael Kors, RFS Holland | Foto: Carolyn Coles, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail