Duurzame 3D-visualisatie vervangt fysieke kledingsamples

Kleding samples

03-06-2015 12:20 | Door: Laura Fransen

Het Amerikaanse Gerber Technology lanceert 3D-visualisatiesoftware voor kledingontwerpers. De technologie moet het productieproces versnellen en verduurzamen door samples overbodig te maken.

Gerber Technology is wereldwijd specialist op het gebied van technologie voor de mode-industrie. Volgens het bedrijf biedt de nieuwe software alle mogelijkheden van fysieke kledingsamples. De patroonmaker kan zien of het patroon goed bij het ontwerp past. De ontwerper kan de details uitwerken en de pasvorm en het comfort zien op een levensecht virtueel model. “Allemaal zonder het kledingstuk daadwerkelijk te maken”, zegt Mary McFadden, productmanager bij Gerber Technology, in een persbericht.

“3D-technologie maakt het mogelijk om processtappen te versnellen of zelfs te elimineren”, zegt McFadden. Dit kan helpen de productie te versnellen en kosten te verminderen. Daarnaast maken virtuele samples internationale samenwerking gemakkelijk. In tegenstelling tot de fysieke samples kunnen de 3D-kledingstukken zonder transport gedeeld worden met teams op andere locaties.

Gerber Technology is niet het enige bedrijf dat zich bezighoudt met 3D-technologie voor een duurzame mode-industrie. Eerder dit jaar opende Tommy Hilfiger een digitale showroom in Amsterdam. Het innovatieve verkoopproces vermindert de milieu-impact van het modemerk. In maart vond op de Hogeschool van Amsterdam een symposium over Virtual Fashion Design plaats. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Gerber Technology | Foto: Emilio Labrador, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail