C&A grootste afnemer biologisch katoen ter wereld

Katoen

04-06-2015 09:43 | Door: Laura Fransen

De Nederlandse modeketen C&A is de grootste afnemer ter wereld van biologisch katoen. De totale biologische katoenproductie lag wereldwijd 10 procent hoger in 2014 dan het jaar ervoor.

Dat blijkt uit het Organic Cotton Market Report van non-profitorganisatie Textile Exchange. C&A staat wereldwijd bovenaan de top tien van grootste afnemers van biologisch katoen. Het Zweedse modemerk H&M staat op nummer twee, gevolgd door de Duitse winkelketen Tchibo. Een andere duurzame koploper uit Nederland is kledingmerk Kuyichi. Het merk staat op nummer drie van bedrijven die goed op weg zijn met de overstap naar biologisch katoen.

Het rapport is opgesteld aan de hand van openbare informatie en surveydata van 57 bedrijven. Het rapport licht bedrijven uit die werken aan een betere markt voor biologisch katoen. Het rapport signaleert een groeiende trend waarbij bedrijven hun strategie openbaar maken. Deze bevat steeds vaker een doelstelling over de hoeveelheid biologisch katoen. Zo heeft 56 procent van de bedrijven specifieke doelen en 35 procent houdt de voortgang publiekelijk bij.

Naast bedrijven, noemt het rapport ook een aantal invloedrijke duurzame initiatieven. Zoals de onlangs gelanceerde Sustainability Assessment Tool. Mogelijkheden tot verbetering liggen volgens het rapport onder andere bij de toeleveringsketen. Biologische katoenboeren hebben betere toegang nodig tot de markt, zodat het katoen uit grotere delen van de wereld beschikbaar is. 

Eerder dit jaar behaalde C&A al de eerste plaats op de eerlijke ranglijst van vergelijkingssite Rank a Brand. Ook lanceerde het bedrijf in maart zijn eerste lijn babykleding van biologisch katoen. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Textile Exchange | Foto: Muffinn, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail