Circulaire economie in de slaapkamer met leasebed

Bed

04-06-2015 10:04 | Door: Thijs ten Brinck

Het bedrijf Bedgarant gaat luxe bedden aanbieden via een leaseconstructie. Het veel grotere Beter Bed beraadt zich of het volgt in deze markt.

Bedgarant, het bedrijf achter verschillende webshops in bedden en hoofdkussens, kondigt aan samen met leasebedrijf Elbuco bedden te verhuren voor vanaf € 1,30 per nacht. Het bedrijf levert de bedden compleet met matras en volledig geïnstalleerd af. De monteur geeft naar wens zelfs een demonstratie van het beste gebruik.

Slapers die voor de performance-slapen gaan, in plaats van voor het eigendom van een bed, zijn wel duurder uit. Met een vast leasecontract van 5 tot 7 jaar is er van veel vrijheid bovendien geen sprake. Over de volledige looptijd kost het goedkoopste leasebed € 3.240, schrijft het Financieele Dagblad. € 640 euro meer dan hetzelfde bed op webshop Bedden.nl, ook van Bedgarant, kost.

Na afloop van het leasecontract neemt Bedgarant de bedden terug. De slaper heeft na een taxatie van Elbuco ook de mogelijkheid het bed alsnog over te nemen. 

Beter Bed

De website Beurs.nl schrijft op basis van een reactie van financieel directeur Bart Koops van Beter Bed aan Dow Jones dat Beter Bed mogelijk volgt in de leasemarkt voor bedden.

"Wij hebben in het verleden al eens naar dat concept gekeken, maar toen bleek dat de markt er nog niet rijp voor was. We onderzoeken voortdurend allerlei businessmodellen voor onze verschillende regionale markten en zullen hier ook zeker weer naar kijken."

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Bedgarant, Beurs.nl, FD | Foto: Mazzali, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail