Ikea maakt € 1 mrd vrij voor duurzaamheid

ikea

04-06-2015 13:31 | Door: Erik Verheggen

Ikea steekt de komende jaren € 600 mln extra in hernieuwbare energie. Ook is er een budget van € 400 mln vrijgemaakt om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan.

Dat maakt het meubelconcern donderdag bekend. Het bedrijf verwacht € 500 mln uit te geven aan windenergie. € 100 mln komt tot aan 2020 beschikbaar voor zonne-energieprojecten.

De bedragen komen bovenop de € 1,5 mrd die Ikea sinds 2009 heeft uitgegeven aan hernieuwbare energie. Het bedrijf is hard op weg om energieneutraal te opereren. In steeds meer landen lukt het al om minstens net zo veel energie te produceren als het bedrijf met zijn activiteiten verbruikt.

Sinds de ingebruikname van een Zweeds windpark in mei, opereert Ikea energieneutraal in Scandinavië. Het levert het concern een CO2-reductie van 288.500 ton op. Canada was het eerste land waar Ikea onder de streep positief uitkomt met zijn energieverbruik. De vestigingen in Polen volgen later dit jaar.

In totaal heeft Ikea nu 314 windturbines in bezit en liggen er 700.000 zonnepanelen op de vestigingen van het woonwarenhuis.

Ikea heeft naast de € 600 mln voor hernieuwbare energie een potje van € 400 mln gereserveerd om de gevolgen van klimaatverandering te bestrijden. Het bedrijf zet dit geld in om gemeenschappen te steunen in gebieden die het meest te lijden hebben onder klimaatverandering.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Ikea | Foto: Ikea

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail