Geef Café crowdfundt uitbreiding naar Amsterdam

Geef Café

05-06-2015 10:04 | Door: Willemien Groot

Het Geef Café wil een nieuw restaurant openen in Amsterdam. Het Rotterdamse restaurant gaat voedselverspilling tegen door groenten en fruit te verwerken die anders wordt weggegooid.

Het Geef Café is een onderneming die grotendeels draait op vrijwilligers. De koks van het restaurant werken met producten die de groothandel niet meer kwijt kan omdat de houdbaarheidsdatum nadert. Het Geef Café gaat voedselverspilling tegen door die producten te verwerken in maaltijden en de groothandel hoeft het voedsel niet weg te gooien en bespaart op de verwerkingskosten.

Het restaurant werkt volgens het principe dat de klant zelf de prijs van de maaltijd bepaalt. Het concept is in 2014 een half jaar succesvol getest in Rotterdam. Ruim 80 procent van de eters betaalde meer dan de richtprijs. Volgens het Geef Café is in die periode ruim 2,500 kilo voedsel verwerkt dat anders was weggegooid.

De initiatiefnemers willen nu uitbreiden naar Amsterdam. Het café heeft een crowdfundactie georganiseerd om geld in te zamelen voor een locatie. Het initiatief krijgt onder meer steun van ijsfabrikant Ben&Jerry’s, de Triodos Foundation en de Stichting Doen. Half juli wil het Geef Café € 20.000 hebben opgehaald. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Misset Horeca, Het Parool | Foto: Geef Café

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail