Duitse retailers betalen meer voor duurzaam varkensvlees

Varkens, varkensvlees

09-06-2015 07:46 | Door: Laura Fransen

Duitse retailers geven duurzaam varkensvlees een financiële impuls. Vanaf deze zomer krijgen leveranciers een hogere prijs per varken in ruil voor het verduurzamen van hun bedrijfsvoering.

Varkenshouders uit Nederland, Duitsland en België die leveren aan Duitse retailers krijgen vanaf deze zomer € 2,00 extra per varken. Het geld is bedoeld om de varkenshouderijen te verduurzamen. Dat schrijft nieuwsplatform TuinbouwCommunicatie. Het aantal varkens op de boerderijen moet omlaag van 37 kilo per vierkante meter, naar 35 kilo per vierkante meter.

De leveranciers ontvangen de meerprijs om de 10 procent reductie in de bezettingsgraad te compenseren. De retailers realiseren de meerprijs door per kilogram verkocht varkensvlees € 0,04 extra te reserveren voor de leveranciers.

Eerder dit jaar gooide de Amerikaanse fastfoodketen Chipotle het over een heel andere boeg. In plaats van duurzaamheid onder leveranciers te stimuleren met een hogere inkoopprijs, deed de keten een van zijn belangrijkste leveranciers van varkensvlees in de ban vanwege onvoldoende dierenwelzijn. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TuinbouwCommunicatie | Foto: Liz West, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail