Nederlands outdoormerk voegt zich bij duurzame koplopers

Outdoor

09-06-2015 13:31 | Door: Laura Fransen

In het najaar van 2015 introduceert XD Apparel een nieuwe jassencollectie. De jassen zijn gemaakt van gerecylede PET-flessen en geïsoleerd met lucht. Het Bluesign-certificaat garandeert een duurzaam productieproces.

De volledige nieuwe jassencollectie van XD Apparel is duurzaam geproduceerd van gerecyclede materialen. Tijdens het productieproces verbruikt het kledingmerk zo min mogelijk water en energie. “Door slim produceren zijn alle jassen 100 procent duurzaam, verantwoord en recyclebaar”, stelt XD Apparel in een persbericht.

De polyesterstoffen die het bedrijf gebruikt zijn gemaakt van PET-flessen. Daarmee gaat XD Apparel duurzame koplopers in de kledingindustrie achterna, zoals Patagonia en The North Face. Beide bedrijven verwerken al langer gerecycled plastic in hun collectie.

Ook op het gebied van certificering volgt het Nederlandse merk de grote spelers. Net als Patagonia, The North Face en Berghaus is XD Apparel aangesloten bij het Bluesign-programma. Bluesign Technologies, het Zwitserse bedrijf achter het certificeringsprogramma, analyseert de milieu-impact van productiefaciliteiten en –processen. Het Bluesign-keurmerk garandeert dat de gehele productieketen voldoet aan de hoogste duurzame standaard.

98 procent lucht

Voor de winterjassen uit de collectie gebruikt het bedrijf een alternatief, duurzaam isolatiemateriaal: Thermore. In plaats van dons, zorgt een isolatielaag bestaand uit 98 procent lucht ervoor dat de warmte binnenblijft. Doordat de isolatielaag niet bestaat uit losse vezels zoals dons, blijft de vorm en functionaliteit langdurig behouden.

“Bij ons draait alles om duurzaamheid; we minimaliseren het gebruik van giftige stoffen, stimuleren recycling en ondersteunen eerlijke arbeidsvoorwaarden”, zegt Albert van der Veen, CEO van XD Apparel, in een persbericht. Naast duurzaamheid garandeert het bedrijf ook de kwaliteit van de producten. “De producten die uit dat proces voortkomen zijn van hoge kwaliteit, functioneel en uiterst flexibel”, zegt van der Veen.  

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: XD Apparel | Foto: Luigi Mengato, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail