Crowdfunding voor trui die 30 jaar meegaat

Kleding

15-06-2015 09:25 | Door: Willemien Groot

Een trui die dertig jaar meegaat. Kledingontwerper Tom Cridland is ervan overtuigd dat het kan en is een crowdfundingcampagne begonnen op Kickstarter.

De trui is gemaakt van 80 procent biologische katoen en de productieketen is van begin tot eind traceerbaar. Het kledingstuk heeft volgens Tom Cridland een tijdloos ontwerp en raakt daardoor nooit uit de mode. De belangrijkste feature is de kwaliteit. Deelnemers in de Kickstarter-campagne krijgen de garantie dat hun aankoop dertig jaar meegaat, zonder kwaliteitsverlies.

De Britse ontwerper bracht vorig jaar onder zijn eigen naam een spijkerbroekenlijn op de markt. Ook daarvoor haalde hij de financiering binnen via crowdfunding. Cridland zocht zelf de biologische katoen uit, en huurde gespecialiseerde naaisters in uit Portugal. Volgens de 25-jarige ondernemer heeft hij door de kleinschalige aanpak en rechtstreekse verkoop aan de klant geen ondersteuning nodig van grote kledingwinkels.

De campagne loopt tot half juli. De trui komt alleen in productie als het streefbedrag van £ 50.000 (ruim € 69.000) is gehaald.

Bekijk een filmpje over de trui:

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Kickstarter, The Guardian, Cambridge News | Foto: Ivy Dawned, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail