T-shirts nooit meer wassen dankzij nanotechnologie

Waslijn schone was

15-06-2015 12:21 | Door: Laura Fransen

De Amerikaanse start-up Dropel Fabrics hoopt de markt te veroveren met hydrofoob katoen. De geur- en vlekbestendige stof hoeft minder vaak in de wasmachine.

Dropel Fabrics is naar eigen zeggen ’s werelds eerste leverancier van hydrofoob katoen. De zes maanden-oude start-up maakt katoen vuil- en geurafstotend met behulp van nanotechnologie. Vloeistoffen en andere substanties glijden direct van de stof af, zonder vlekken achter te laten. Dit kan het aantal benodigde wasbeurten terugdringen en de levensduur van kledingstukken verlengen.

De start-up onderscheidt zich van soortgelijke initiatieven door geen eigen kledinglijn te ontwikkelen. In plaats daarvan levert de start-up het materiaal aan kledingproducenten en –merken. Zo wil Dropel Fabrics alledaagse kleding en draagbare technologie samenbrengen. Het doel is om reguliere katoenen kleding vlekbestendig te maken.

Stijging in verkoopcijfers

Volgens Dropel Fabrics brengt het katoen naast duurzaamheid ook financiële voordelen met zich mee. Een praktijktest heeft aangetoond dat de productiekosten van kledingstukken met slechts 5 procent toenamen, terwijl de potentiele stijging in verkoopcijfers voor retailers op 40 procent ligt.

De start-up hoopt het hydrofobe textiel een integraal onderdeel te maken van de productieketen van populaire retailers en innovatieve ontwerpers. Volgens nieuwswebsite Time zijn al zes retailers een partnerschap aangegaan met de start-up. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Time | Foto: Jacme31, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail