Duurzame primeur met GOTS-gecertificeerde modeshow

Modeshow

16-06-2015 10:30 | Door: Laura Fransen

Amerikaanse modestudenten hebben een duurzame primeur op de catwalk. Ze hebben tijdens een show de eerste volledig GOTS-gecertificeerde modecollectie gepresenteerd.

Volgens de St. Catherine University is de collectie van de studenten een duurzame primeur. Het zou de eerste volledig GOTS-gecertificeerde modecollectie zijn die in de Verenigde Staten op de catwalk verschijnt. Certificeringsorganisatie GOTS is enthousiast. “De focus van de biologische textielsector ligt vaak bij alledaagse kleding”, zegt Sandra Marquardt, GOTS-vertegenwoordiger voor Noord-Amerika, in een persbericht. Volgens Marquardt is de stijlvolle collectie van St. Kate een welkome toevoeging.

Om er zeker van te zijn dat alle grondstoffen voldoen aan de GOTS-standaarden, werkten de studenten samen met de chemiefaculteit. De collectie is mede mogelijk gemaakt door een samenwerking met twee GOTS-gecertificeerde bedrijven die stoffen en andere materialen leverden.

Het wereldwijde aantal GOTS-gecertificeerde productiefaciliteiten nam in 2014 met 18 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor. Wereldwijd voldoen 3663 faciliteiten aan de duurzame standaarden. In de Verenigde Staten stegen de verkoopcijfers van biologisch textiel in 2014 naar $ 1,1 mrd. “De vraag naar duurzame kleding is overduidelijk aanwezig, maar een gebrek aan stijlvolle mode vormde tot voorkort een hindernis”, zegt Marquardt. “Dankzij de collectie van St. Kate is dat verleden tijd.” 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: St. Catherine University | Foto: Michael Mandiberg, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail