Rechtstreex lokaal voedsel bestellen in Utrecht

Appels

16-06-2015 19:01 | Door: Jerom van Gemert

Het Rotterdamse Rechtstreex breidt uit naar Utrecht. Het bedrijf heeft als doel om een korte voedselketen te realiseren. Mensen kunnen met Rechtstreex producten uit de omgeving bestellen.

Bewoners van Utrecht en Rotterdam kunnen via de website van Rechtstreex lokale voedselproducten bestellen, die zijn op te halen bij een afhaalpunt in de steden. Voedsel dat lokaal geproduceerd is, hoeft minder kilometers af te leggen voordat het bij iemand op tafel ligt. Dit bespaart brandstof en CO2-uitstoot, en zorgt voor een transparante voedselketen.

De leveranciers variëren van biologische akkerbouwers tot imkers. Bijna 60 procent van de consumentenprijs gaat naar de boer of teler. Volgens Rechtstreex zijn de producten betaalbaar omdat er geen tussenschakels zijn tussen de boer en klant. Mensen in de stad kunnen zich aanmelden om een afhaalpunt te openen.

Het initiatief is begonnen in Rotterdam. Onlangs won Rechtstreex de Aardig Onderweg Award in de categorie ondernemen. Volgend jaar wil het bedrijf uitbreiden naar andere Nederlandse steden.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bronnen: Rechtstreex, Metro | Foto: Whit Andrews via Flickr, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Jerom van Gemert

Stagiair duurzaambedrijfsleven.nl. Masterstudent biologie. Volgt de specialisatietrack plantengenetica met een major wetenschapscommunicatie. Geïnteresseerd in duurzaamheid en wetenschap.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail