Coop Danmark eist strenger keurmerk vleesproducten

Koeienstal

18-06-2015 07:37 | Door: Laura Fransen

Deense supermarktketen Coop Danmark zet zich in voor een strengere nationale duurzaamheids-standaard voor vleesproducten. Volgens het bedrijf gaat een huidig voorstel van de overheid niet ver genoeg.  

Retailers, producenten en de Deense overheid zijn in gesprek over een nieuw keurmerk voor duurzame vleesproducten. Supermarktketen Coop Danmark (Coop) steunt het huidige voorstel niet. “We denken niet dat het voorstel ambitieus genoeg is”, zegt Coop-woordvoerder Jens Juul Nielsen tegen Global Meat News.

Nielsen zegt dat Coop de voorgestelde standaarden voor het welzijnskeurmerk niet steunt, omdat de verbeteringen in het dierenwelzijn te gering zouden zijn ten opzichte van niet-gecertificeerde producten. “We willen een keurmerk dat beter welzijn garandeert voor de dieren”, zegt Nielsen.

Coop werkt zelf al langer aan verduurzaming van het assortiment. Samen met dierenwelzijnsorganisatie Dyrenes Beskyttelse werkt het bedrijf toe naar, onder andere, meer leefruimte op de boerderijen van de leveranciers.

Het bedrijf is al verantwoordelijk voor 50 procent van de totale verkoop van biologische producten in Denemarken.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Global Meat News | Foto: Fo.ol, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail