Zero-waste bespaart P&G $ 2 mrd

P&G

22-06-2015 07:11 | Door: Laura Fransen

Het zero-waste-programma van Procter & Gamble heeft de leverancier van consumentenproducten $ 2 mrd bespaard sinds 2008. Naar verwachting volgt dit jaar nog eens $ 200 mln.

Dat heeft Scott Burns, vicepresident Inkopen bij Procter & Gamble (P&G), bekend gemaakt tijdens een webcast van nieuwswebsite GreenBiz. Met een jaarlijkse omzet van $ 83 mrd, en fabrieken en kantoren in 70 landen is P&G een van de grootste leveranciers ter wereld van huishoudelijke- en verzorgingsproducten. Dankzij het zero-waste-programma stuurt twee derde van de P&G-faciliteiten geen afval meer naar de vuilstort.

Naast een vermindering van de milieu-impact, heeft het duurzaamheidsbeleid het concern een nieuwe bron van inkomsten opgeleverd. Zo vermaakt het bedrijf vezels die overblijven na papier-recycling tot dakpannen. Reststromen van shampoo-productie worden hergebruikt als mestsoffen. Afgekeurd maandverband dient als brandstof voor de cementindustrie.

Volgens Burns heeft een individuelere aanpak bijgedragen aan het succes van het zero-waste-programma. Na een moeizame start bleek dat iedere locatie tegen andere problemen aanliep. Individuele implementatie van een overkoepelend beleid bleek de oplossing.

Het stimuleren van hergebruik van afvalstromen past binnen P&Gs duurzaamheidsdoelen voor 2020

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: GreenBiz, The Guardian | Foto: Paul Sableman, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail