Duurzamere vis dankzij supermarktban micro beads

Vissen oceaan

29-06-2015 07:03 | Door: Laura Fransen

In 2018 gebruikt de Canadese supermarktketen Loblaw geen micro beads meer in producten van twee eigen merken. De vervuilende plasticdeeltjes zitten het duurzaamheidsbeleid voor vis in de weg.

Een van Canada’s grootste supermarktketens gaat het gebruik van microbolletjes in twee eigen merken uitfaseren. In 2018 zijn huishoudelijke producten en cosmetica van de merken Life Brand en President’s Choice vrij van de minuscule plasticdeeltjes. De negatieve milieu-impact van micro beads heeft volgens supermarktketen Loblaw directe gevolgen voor de eigen duurzame bedrijfsvoering.

“Microbolletjes creëren een kringloopprobleem voor onze organisatie”, zegt Galen G. Weston, directeur van Lowblaw, in een persbericht. “We verkopen huidverzorgingsproducten met micro beads. We verkopen ook vis. Merkwaardig genoeg hebben onze cosmeticaproducten invloed op ons beleid met betrekking tot duurzame vis.”

Duurzame alternatieven

De plastic microbolletjes zijn niet af te vangen door waterzuiveringsinstallaties. Het plastic komt in de zeeën en oceanen terecht, waar vissen ze aanzien voor voedsel. Diezelfde vervuilde vis belandt vervolgens in de supermarktschappen.

Onder andere de cosmetica-industrie werkt aan duurzame alternatieven voor micro beads. Eerder dit jaar vond in New York de Sustainability Cosmetics Summit plaats.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Loblaw | Foto: Tim Sheerman-Chase, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail