Verantwoorde tandpasta met bio-afbreekbare microbolletjes

Badschuim micro beads

30-06-2015 07:06 | Door: Laura Fransen

Het Canadese biotechnologiebedrijf TerraVerdae introduceert een duurzaam alternatief voor microbolletjes. De biobased bolletjes zijn biologisch afbreekbaar en laten geen schadelijke stoffen achter in zeeën en oceanen.

TerraVerdae’s microbolletjes zijn gemaakt van het biopolymeer PHA, een biobased, hernieuwbaar materiaal. Aan het productieproces komen geen schadelijke chemicaliën te pas. Het eindresultaat is biologisch afbreekbaar in water, zonder dat er schadelijke stoffen achter blijven. De innovatieve bolletjes voldoen aan de Amerikaanse industriestandaard voor afbreekbaarheid in zeeën en oceanen.

De duurzame microbolletjes bieden producenten en retailers een duurzaam alternatief voor de huidige plastic micro beads. Deze zijn onder andere te vinden in veel cosmetica zoals tandpasta en douchegels. De plastic bolletjes zijn vanwege hun geringe formaat niet af te vangen door waterzuiveringsinstallaties. Het plastic komt hierdoor in de zeeën en oceanen terecht, waar ze schade toebrengen aan het milieu.

Kwaliteit

Volgens de producent functioneren de biobased bolletjes net zo goed als de plastic variant. “Dankzij onze bioprocestechnologie kunnen we een verantwoorde oplossing bieden voor cosmetica en verzorgingsproducten die duurzaam is, maar ook de kwaliteit biedt waar consumenten naar op zoek zijn”, zegt William Bardosh, CEO en oprichter van TerraVerdae BioWorks, in een persbericht.

Eerder deze maand kondigde een van Canada’s grootste supermarktketens aan het gebruik van micro beads te zullen uitfaseren. Volgens de keten hebben producten met vervuilende microbolletjes negatief effect op het duurzame visbeleid van het bedrijf. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TerraVerdae | Foto: Bob Peters, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail