Adidas presenteert prototype duurzame plastic afval schoen

Adidas duurzame schoen plasticafval

30-06-2015 18:03 | Door: Laura Fransen

Adidas introduceert ’s werelds eerste schoen die volledig bestaat uit plastic afval uit de oceaan, op de zool na. Het prototype is het resultaat van de samenwerking met milieuorganisatie Parley for the Oceans.

De Duitse sportkledingfabrikant presenteerde het prototype van de duurzame schoen tijdens het UN x Parley-evenment in New York. De schoen is, op de zool na, volledig gemaakt met garen en filament uit gerecycled plastic afval en illegale verticale kieuwnetten uit de oceaan.

Adidas plastic schoen prototype

Het prototype is een voorproefje op de duurzame collectie die Adidas in 2016 op de markt brengt. Eerder dit jaar kondigde het bedrijf een langetermijn-samenwerking aan met milieuorganisatie Parley for the Oceans (Parley). De bedrijven hopen de ontwikkeling en productie van innovatieve oceaanplastic-producten te versnellen. Met de stap hoopt de kledingproducent meer klanten aan zich te binden.

Onlangs kondigde ook surf- en sportkledingmerk O’Neill aan samen te gaan werken met Parley. De 2016 collectie van het merk bevat t-shirts en shorts gemaakt met gerecycled plastic afval. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Adidas | Foto's: Adidas

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail