Nutsbedrijf M&S investeert in hernieuwbare energie

Waterkrachtcentrale, hernieuwbare energie

01-07-2015 16:16 | Door: Laura Fransen

Het nutsbedrijf van M&S stapt volledig over op hernieuwbare energie. Tegelijkertijd stelt het bedrijf £ 400.000 (€ 563.086) beschikbaar voor hernieuwbare energieprojecten en technologieën in het Verenigd Koninkrijk.

M&S Energy, het nutsbedrijf van de Britse retailer Marks & Spencer (M&S), stapt volledig over op hernieuwbare energie. Het bedrijf gaat met behulp van 46 waterkrachtcentrales in Schotland evenveel elektriciteit opwekken als de klanten van het nutsbedrijf gebruiken.

Tegelijkertijd met de aankondiging lanceert M&S Energy een fonds van £ 400.000 (€ 563.086) voor het opzetten van hernieuwbare energieprojecten en technologieën in het Groot-Britttannië. Lokale organisaties zoals scholen, bibliotheken en sportverenigingen kunnen ideeën aandragen om in aanmerking te komen voor de financiering.

Duurzaamheidsplan

“Het M&S Community Energy Fund maakt het mogelijk voor verschillende organisaties om hun project van de grond te krijgen”, zegt Jonathan Hazeldine, directeur van M&S Energy, in een persbericht. “We kijken uit naar de innovatieve projecten waarmee lokale gemeenschappen hun voordeel kunnen doen.”

Beide stappen dragen bij aan de voortgang van het Plan A duurzaamheidsplan van M&S. Daarin staan duurzame grondstoffen centraal. Eerder in 2015 sloot M&S zich aan bij RE100, een organisatie die bedrijven ondersteunt bij het overstappen naar 100 procent hernieuwbare energie. 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: M&S | Foto: Ed Kennedy, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail