Binnenkort elektrisch laden bij elke Ikea in Nederland

Ikea parkeren

03-07-2015 13:31 | Door: Laura Fransen

Bezoekers van Ikea kunnen binnenkort bij alle Nederlandse vestigingen terecht voor het opladen van hun elektrische auto. De Zweedse meubelfabrikant installeert het komende jaar laadpunten op elke locatie.

Meubelfabrikant Ikea plaatst de elektrische laadpunten in samenwerking met laaddienstaanbieder The New Motion. Binnen een jaar moeten bij elke vestiging minstens vier lolo-laadstations met een vermogen van 22 kilowatt zijn geïnstalleerd. Bij de stations kan vrijwel iedere elektrische en hybride auto op optimaal vermogen laden. Ikea’s vestigingen in Zwolle, Utrecht en Haarlem zijn als eerste voorzien van de duurzame toevoeging.

Klanten kunnen hun elektrische of hybride auto opladen voor € 0,22 per kilowattuur. Ikea hanteert geen starttarief. Volgens Lisen Wirén, Country Sustainability Manager bij Ikea Nederland, is de bouw van de oplaadpunten een logische stap. “Het stimuleren van elektrisch rijden past perfect in onze duurzaamheidsstrategie, waarbij een belangrijke pijler is dat we mensen inspireren, helpen en stimuleren om een duurzamer leven te leiden”, zegt Wirén in een persbericht.

Naast het stimuleren van duurzaamheid bij klanten, verduurzaamt het Zweedse meubelconcern ook de eigen bedrijfsvoering. Zo nam het bedrijf op 1 juli 2015 de eerste brandstofcel in gebruik, die moet bijdragen aan de doelstelling om in 2020 wereldwijd energieneutraal te opereren. Sinds 2009 heeft het bedrijf € 1,5 mrd geïnvesteerd in hernieuwbare energie. Eerder dit jaar kondigde Ikea aan nog eens € 1 mrd vrij te maken voor wind- en zonne-energieprojecten.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Ikea | Foto: Anna B, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail