Monique Collignon opent FashionWeek met duurzame collectie

Petflessen

07-07-2015 13:34 | Door: Chris Thijssen

Een couturelijn gemaakt van gerecyclede petflessen. Monique Collignon is naar eigen zeggen de eerste modeontwerpster die zo'n duurzame haute couture-collectie heeft gemaakt. Ze presenteert deze collectie tijdens de openingsavond van de Mercedes Benz FashionWeek Amsterdam.

Collignon toont de collectie aanstaande donderdag voor het eerst, in de Gashouder in Amsterdam. Naast deze show toont ze op 12 juli haar confectiecollectie voor voorjaar en zomer 2016. Van deze collectie is 70 procent van de stoffen gemaakt van gerecyclede petflessen. De collectie is te herkennen aan het speciaal ontworpen ‘Green Carpet’-label.

De stoffen uit beide collecties zijn afkomstig van Waste2Wear, onderdeel van het Chinese bedrijf Vision Textiles dat is opgericht door de Nederlandse Monique Maissan. Via Waste2Wear ontwikkelt Maissan onder andere schooluniformen en bedrijfskleding, ook gemaakt van stoffen van gerecyclede petflessen.

Statement

Collignon wil met beide collecties aandacht vragen voor het (plastic)afvalprobleem en een statement maken. “Afval is immers afval als je er niets mee doet”, aldus de couturier. “Met deze collecties kun je meehelpen de wereld van plastic te ontdoen en er tegelijkertijd schitterend uitzien.”

Tijdens FashionWeek Amsterdam is er meer aandacht voor duurzame mode. Zo kunnen retailers en andere professionals tijdens de modebeurs Modefabriek terecht op het duurzame modeplatform Mint.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Monique Collignon | Foto: Steven Depolo, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Chris Thijssen

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren Groothandel & Retail, Voeding & Dranken, Landbouw & Visserij en Kleding. Altijd op zoek naar oplossingen voor een duurzame productieketen.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail