Hugo Boss neemt afstand van pelsdierfokkerij

Nerts bont

08-07-2015 09:03 | Door: Laura Fransen

Nieuwe collecties van luxe modemerk Hugo Boss bevatten vanaf 2016 geen gekweekt bont meer. Het kledingmerk wil een duidelijk, duurzaam signaal afgeven, ondanks de bestaande vraag naar het materiaal.

De najaarscollectie van 2016 is de eerste collectie van Hugo Boss die volledig vrij is van gekweekt bont. Het bont dat het luxe modemerk nog wel gebruikt, is als reststroom afkomstig uit de voedselindustrie. Materialen als speciaal behandeld leer en stoffen met reptielreliëf bieden volgens het kledingconcern voldoende alternatieven om de luxe uitstraling van het merk te behouden.

Hoewel er volgens het modemerk nog voldoende vraag is naar bont, kiest het bedrijf er toch voor om het niet langer aan te bieden. “We zijn ons ervan bewust dat we met deze nieuwe keuze klanten kunnen verliezen”, stelt Bernd Ludwig Keller, Brand & Creative Director Sportswear bij Hugo Boss, in het meest recente duurzaamheidsverslag. “Maar soms betekent duurzaamheid dat je ‘nee’ moet zeggen.”

Met de duurzame stap geeft het luxemerk niet alleen een signaal af voor beter dierenwelzijn. Het reduceert ook de milieudruk van het bedrijf. Net als veeteelt voor de voedselindustrie, heeft de pelsdierfokkerij een hoge milieu-impact. Hugo Boss zegt op de toekomst te willen inspelen, waarin dierenwelzijn en milieudruk volgens het bedrijf van steeds groter belang zijn. 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Hugo Boss | Foto: USFWF Mountain-Prairie, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail