Warenhuis Selfridges stopt verkoop waterflesjes

Selfridges

09-07-2015 18:07 | Door: Willemien Groot

Het chique Britse warenhuis Selfridges stopt met de verkoop van flesjes water voor eenmalig gebruik. De stap is onderdeel van een bredere campagne tegen de plasticvervuiling van de oceanen.

Selfridges voert de maatregel in voor alle winkels in Groot-Brittannië. In plaats daarvan mogen klanten hun zelf meegebrachte waterflesjes gratis vullen. In de hoofdvestiging van het concern in Oxford Street, in het centrum van de Britse hoofdstad Londen, is een grote drinkfontein in de hal geplaatst. 

Via het Selfridges Project Ocean wil de keten de consument betrekken bij plasticvervuiling. “We zouden graag zien dat mensen twee keer nadenken over het gebruik van plastic waterflesjes, die uiteindelijk eindigen als afval in de oceanen", zegt Alannah Weston van Selfridges in een persbericht.

Gemiddeld verkocht het warenhuis in de eigen restaurants zo'n 400.000 flesjes water per jaar. Maar volgens het concern is de vervuiling van de oceanen een te groot probleem om daarmee door te gaan.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Selfridges | Foto: Loz Pycock, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail