Watermat bespaart Walmart miljoenen liters water

Waterverbruik tuincentrum

10-07-2015 12:03 | Door: Willemien Groot

Het waterverbruik van de Amerikaanse winkelketen Walmart is fors gedaald na de introductie van de WaterPulse. De watermat maakt handmatig bewateren overbodig.

Walmart heeft alle 3.700 tuincentra in de Verenigde Staten voorzien van duurzame watermatten. Volgens het concern zijn sindsdien enkele miljoenen liters water bespaard. Voor de introductie gaven werknemers van de centra de duizenden planten handmatig water.

Het Amerikaanse bedrijf Waterpulse brengt drie verschillende typen van de watermat op de markt voor commerciële toepassingen in tuincentra, kassen en kwekerijen. Het systeem levert door de capillaire werking precies voldoende water en voedingsstoffen aan planten en gewassen. Het bedrijf claimt dat de waterbesparing kan oplopen tot 70 procent. Daarnaast zijn de planten gezonder, omdat ze niet onnodig met hun wortels in het water staan.

Walmart heeft er zo’n 500.000 in gebruik. Bij toekomstige nieuwbouw van tuincentra wil het concern de matten direct al inbouwen.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Walmart | Foto: spablab, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail