Hoe een garenfabrikant wereldwijd verduurzaamt

Garen

13-07-2015 12:01 | Door: Laura Fransen

In acht jaar drong de internationale garenfabrikant American & Efird zijn waterverbruik terug met 34 procent. De CO2-uitstoot ging omlaag met 2 procent. De verduurzaming is te danken aan inspanningen van individuele productiefaciliteiten.

Dat stelt garen- en textielproducent American & Efird (A&E) in het duurzaamheidsverslag 2014-2015. Zo droeg dochterbedrijf Gütermann in Duitsland bij aan de CO2-reductie door alleen nog gebruik te maken van waterkracht voor de elektriciteitsvoorziening. In India verminderde het bedrijf de CO2-uitstoot met behulp van een energiebesparend verfproces en door deels over te stappen naar biogas.

Ook de Chinese dochterondernemer Dongguan Dongmei draagt bij aan een lagere CO2-uitstoot. Het bedrijf verving onder andere diesel door aardgas in de productieprocessen. Daarnaast wekt Dongguan Dongmei een deel van de benodigde elektriciteit op met zonnepanelen.

Naast CO2-reductie en energiebesparing richt A&E zich ook op het verminderen van waterverbruik. Een zero-discharge-afvalwaterzuiveringsinstallatie in India zuivert regenwater om dit vervolgens in het productieproces te gebruiken. Het water wordt aan het einde van het proces opgevangen, opnieuw gezuiverd en hergebruikt. Dit vermindert de milieudruk en reduceert de productiekosten.

A&E is een van de grootste producenten van garen en technisch textiel ter wereld. Het bedrijf heeft 28 productiefaciliteiten en levert aan 50 verschillende landen. Met de duurzame maatregelen zegt de producent te willen voorzien in de behoefte van de huidige markt, op zo’n manier dat dit in te toekomst ook mogelijk blijft.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: A&E | Foto: Inger Maaike, via Flickr Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Laura Fransen

Volgt innovaties en ontwikkelingen op het gebied van Zorg & Welzijn, Groothandel & Retail en Kleding.Onze Loyalty Partners

Nieuws over retail en groothandel

Supermarkten, warenhuizen, horeca, kledingmerken en andere retailers zetten voortdurend stappen om hun activiteiten te verduurzamen. Deze sectorpagina brengt nieuws over zaken als assortiment, afval en recycling, logistieke ontwikkelingen en de consumentenwens. 

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Groothandel & Retail